48 843 дози от ваксините срещу Covid-19 са поставени в област

...
48 843 дози от ваксините срещу Covid-19 са поставени в област
Коментари Харесай

Близо 49 хил. дози от ваксините срещу Covid-19 са поставени в област Сливен

48 843 дози от имунизациите против Covid-19 са сложени в област Сливен от началото на имунизационната акция от края на декември 2020 до през днешния ден.

Това разгласи шефът на РЗИ-Сливен доктор Петя Балулова по време на награждаването на медиците и болничните заведения, спомогнали за реализацията на акцията. Министерството на здравеопазването отличи МБАЛ „ Хаджи Димитър “ и общопрактикуващия доктор доктор Ганка Василева.

Завършен имунизационен цикъл в региона имат 25 352 души, заяви още доктор Балулова. Тя оповести Областния спешен щаб, че кревати в Covid отделенията има.  

" Свободни 44 кревати в цялата област за н усложнени пациенти и имаме имаме 12 кревати от 14 за интензивно лекуване на Covid пациенти ".  

Към момента няма проблем с доставките на О2, лекарството „ Ремдесивир “ и ваксини. 

" Хладилниците на РЗИ са цялостни с ваксини ".  

Директорът на регионалната болница МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ доктор Васислав Петров заяви, че в понеделник е разкрито още едно Covid поделение.  

" За момента, в случай че задържим това плато, по този начин да се каже последните дни, ще бъде добре ". 

Областният шеф Минчо Афузов връчи благодарствени адреси на всички лечебни заведения в региона за проявената съпричастност към имунизационната акция.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР